Oudercommunicatie als handelsmerk

Kinderopvang Het Kleine Prinsje bestaat inmiddels bijna 10 jaar. Sinds kort werken zij met Bitcare, nadat ze jarenlang bij een andere aanbieder van kinderopvangsoftware zaten. Dit werkte voor hen echter niet goed merkte Anja, eigenaresse van Het Kleine Prinsje. “Ondanks dat ik het zelf erg belangrijk vindt om loyaal te zijn aan een bestaande samenwerking, was het tijd om over te stappen”, vertelt Anja.

Vlotte mensen, die weten wat ze doen

“Het viel me direct op wat een modern bedrijf Bitcare is. Met vlotte mensen die weten wat ze doen. Dat was ook anders in vergelijking met het oude portaal waar we zaten, daar werden we vaak niet adequaat geholpen. Ook het contact met Koen – manager bij Bitcare – verliep fijn, hij gaf ons rust en het vertrouwen dat het goed ging komen”, aldus Anja. Door de vorige ervaringen was het moeilijk voor Anja om te geloven dat het zo soepel verliep: “Ik bleef maar bellen naar Koen. Ik zat te wachten op het moment dat het mis zou gaan, maar het bleef goed gaan! Uiteraard zijn er wel dingetjes waar je tegenaan loopt, maar doordat je snel geholpen wordt en er handige helpfiles zijn heb je alles snel onder de knie”. 

Dit hadden we echt nodig

“Zes jaar lang hadden we niet zulke positieve gevoelens rondom de administratie en het gebruik van een online systeem. Bitcare heeft hierin echt wat voor ons betekent, dit hadden we echt nodig. Ik kan Bitcare aan iedereen aanraden. Tijdens intervisie kijk ik weleens bij andere opvangorganisaties en ik heb nog niet één keer gedacht: ‘dat is beter dan Bitcare’. Andere software ziet er vaak hokkerig en ouderwets uit. Wat dat betreft is Bitcare heel hip, de software ziet er mooi uit en ik merk dat ouders dat ook leuk vinden.” 

Oudercommunicatie is ons handelsmerk geworden

“De communicatie met ouders via Bitcare is inmiddels echt ons handelsmerk geworden. Voorheen ging het via schriftjes, maar dit is niet meer nodig. Ouders openen nu gewoon alle informatie via de app. Nieuwe ouders laat ik tijdens de rondleiding altijd de app zien, met fictieve data van een voorbeeldkindje. Er wordt door ouders dan vaak gezegd dat we voorlopen en dat ze dit systeem als een groot pluspunt zien. Je telefoon heb je namelijk altijd bij je, alle informatie over het kindje staat erin en je kunt altijd terugkijken in de geschiedenis.”

Het komt wel goed!

“Ik ben ontzettend blij dat ik nu stevig achter het product kan staan dat we gebruiken in onze opvang. We hebben niet meer te maken met huilende medewerkers en ouders zijn tevreden. Leren moet je het altijd, maar zelfs als je minder ervaring hebt met software of apps dan kom je er wel uit met dit systeem. Anders kijk ik in de helpfiles of bel ik Bitcare, zij zijn elke werkdag bereikbaar. En ik weet nu ook dat als iets aan de hand is: het komt wel goed. Dat geeft een heel fijn gevoel”, besluit Anja. 

Wil je weten hoe het ging bij het Kleine Prinsje voor de overstap en hoe ze kozen voor Bitcare? Je leest het in deel 1

Benieuwd geworden naar Bitcare?

Overweeg jij ook de overstap naar een online softwaresysteem? We vertellen je graag vrijblijvend en zonder kosten over alle functionaliteiten van Bitcare. Dit kan zowel telefonisch als via een webinar van maximaal een uur. Hierna kun je de software 14 dagen lang gratis proberen. Zo weet je precies waar je aan begint als je kiest voor Bitcare. Mail naar info@bitcare.com of bel 085 401 5151 (tussen 09.00 en 17.30 uur). We kijken uit naar je aanmelding!