Hanna Holman is blij met de stap van papier naar online

Hanna Holman

Eigenaresse Hanna Holman startte in 1987 met het aanbieden van babyopvang in Almere. Al snel kwamen er een dreumes- en peutergroep bij en na verloop van tijd ook een BSO. Hanna heeft als ondernemer risico’s durven te nemen. Allereerst door te starten met particuliere opvang in een tijd dat dit normaal geregeld werd door de Gemeente. Maar ook door in de crisisjaren te blijven investeren in de opvang en zelfs een nieuw pand te bouwen. Vandaag de dag staat ze voor de uitdaging van modernisering en digitalisering. Een uitdaging die ze aandurfde met Bitcare. 

Nooit meer zoeken naar documenten

Voor de bedrijfsvoering van Kinderopvang Hanna Holman is de overstap van papier naar kinderopvang software echt een vooruitgang. “Ik heb bijvoorbeeld geen zorgen meer rondom het aanleveren van de bestanden aan de belastingdienst. “Een ander groot voordeel is dat alle documenten en gegevens op elk moment te raadplegen zijn, zoals de rapporten voor de GGZ”, vertelt Hanna.  Als ik er niet ben, dan kan ook een andere medewerker overal bij. Ik kan nu dus écht met een gerust hart op vakantie, want ik weet dat alles goed geregeld is!”

Meer ouderbetrokkenheid

“Ouders hebben via de Bitcare Ouder App op elk moment toegang tot de gegevens van hun kind. Tijdens de pauze op hun werk kunnen ze even kijken wat hun kindje al heeft gedaan die dag. Ook kunnen ze de facturen en de nieuwsbrief inzien”, vertelt Hanna. “We merken dat deze manier van communiceren, in vergelijking met het schriftjessysteem, heeft geleid tot meer ouderbetrokkenheid. Ouders van nu hebben het altijd druk, en via de app zijn ze toch altijd op de hoogte. Dat merk je ook aan nieuwe ouders die hun kindje willen plaatsen bij ons. Die zien het gebruik van Bitcare altijd als een voordeel.”

Echt van deze tijd

“Bitcare is de meest eenvoudige totaaloplossing. Het is vooral een erg duidelijk en gebruiksvriendelijk systeem.” Het fijne is dat je alles dat besproken wordt, afgesproken hebt en plaatsvindt zwart op wit hebt. Het is echt van deze tijd, en dat is wel erg gaaf”, geeft Hanna aan. “Ik ben echter zelf geen computerliefhebber. Als er iets niet lukt of veranderd in de software, dan kan ik snel in paniek raken. Als ik bijvoorbeeld ergens een klein foutje heb gemaakt, dan werkt het systeem niet. Als dit gebeurt dan bel ik altijd even met het supportteam. Ik wordt dan heel fijn en snel geholpen. Deze hulp en ondersteuning vanuit Bitcare is als klant een enorm pluspunt!”

Benieuwd geworden naar Bitcare?

Overweeg jij ook de overstap naar een softwaresysteem? We vertellen je graag vrijblijvend en zonder kosten over alle functionaliteiten van Bitcare. Dit kan zowel telefonisch als via een webinar van maximaal een uur. Hierna kun je de software 14 dagen lang gratis proberen. Zo weet je precies waar je aan begint als je kiest voor Bitcare. Mail naar info@bitcare.com of bel 085 401 5151 (tussen 09.00 en 17.30 uur). We kijken uit naar je aanmelding! 

Benieuwd hoe Hanna Holman de keuze voor Bitcare heeft gemaakt? Je leest het in deel 1 van deze blogserie. 

In deel 2 uit deze blogserie lees je hoe de overstap van papier naar digitaal verliep bij kinderdagverblijf Hanna Holman.