Hanna Holman is blij met de stap van papier naar online

Hanna Holman

Eigenaresse Hanna Holman startte in 1987 met een particuliere babyopvang in Almere. Al snel kwamen er een dreumes- en een peutergroep bij en na verloop van tijd ook een BSO. Hanna heeft als ondernemer door de jaren heen risico’s durven te nemen. Allereerst door te starten met een particuliere opvang in een tijd dat dit normaal geregeld werd door de gemeente. Maar ook door in de crisisjaren te blijven investeren in de opvang en zelfs een nieuw pand te bouwen. Vandaag de dag staat ze voor de uitdaging van modernisering en digitalisering. Een uitdaging die ze aandurfde met Bitcare. 

Nooit meer zoeken naar documenten

De overstap van papier naar kinderopvangsoftware is voor de bedrijfsvoering van Kinderopvang Hanna Holman echt een vooruitgang. “Ik heb bijvoorbeeld geen zorgen meer rondom het aanleveren van de bestanden aan de Belastingdienst. “Een ander groot voordeel is dat alle documenten en gegevens op elk moment te raadplegen zijn, zoals de rapporten voor de GGZ”, vertelt Hanna. Dit betekent dat als ik er niet ben, ook een andere medewerker overal bij kan. Ik kan nu dus écht met een gerust hart op vakantie, want ik weet dat alles goed geregeld is!”

Meer ouderbetrokkenheid

“Ouders hebben via de Bitcare Ouder App op elk moment toegang tot de gegevens van hun kind. Tijdens de pauze op hun werk kunnen ze even kijken wat hun kindje heeft gedaan die dag. Ook kunnen ze de facturen en de nieuwsbrief inzien”, vertelt Hanna. “We merken dat deze manier van communiceren, in vergelijking met het schriftjessysteem dat we eerst hadden, heeft geleid tot meer ouderbetrokkenheid. De ouders van nu hebben het altijd druk, en via de app zijn ze toch altijd op de hoogte. Dat merk je ook aan nieuwe ouders die hun kindje willen plaatsen bij ons. Die zien het gebruik van Bitcare altijd als een voordeel.”

Echt van deze tijd

“Bitcare is de meest eenvoudige totaaloplossing. Het is vooral een erg duidelijk en gebruiksvriendelijk systeem.” Het fijne is dat alles dat besproken en afgesproken wordt zwart op wit in het systeem staat. Het is echt van deze tijd, en dat is wel erg gaaf”, geeft Hanna aan. “Ik ben echter zelf geen computerliefhebber. Als er bijvoorbeeld iets niet lukt of verandert in de software, of ik maak een klein foutje, dan kan ik snel in paniek raken. Als dit gebeurt dan bel ik altijd even met het supportteam. Ik wordt dan heel fijn en snel geholpen. De hulp en ondersteuning vanuit Bitcare is als klant een enorm pluspunt!”

Benieuwd geworden naar Bitcare?

Overweeg jij ook de overstap naar een softwaresysteem? We vertellen je graag vrijblijvend en zonder kosten over alle functionaliteiten van Bitcare. Dit kan zowel telefonisch als via een webinar van maximaal een uur. Hierna kun je de software 14 dagen lang gratis proberen. Zo weet je precies waar je aan begint als je kiest voor Bitcare. Mail naar info@bitcare.com of bel 085 401 5151 (tussen 09.00 en 17.30 uur). We kijken uit naar je aanmelding! 

Lees ook: