Oudercommunicatie is cruciaal!

Ouder App

Als kinderopvang weet je als geen ander hoe belangrijk de communicatie met de ouders is. Door intensief contact win je het vertrouwen van de ouder en versterk je de ouderbetrokkenheid. Met als gevolg dat zowel thuis als op de opvang het kindje optimaal kan worden ondersteund in zijn/haar ontwikkeling. Korte lijnen zijn hiervoor cruciaal. Zeker in deze onzekere tijden met de coronamaatregelen, waarin afstand houden de norm is. 

Hoe kan Bitcare ondersteunen in de oudercommunicatie?

De communicatie met de ouders speelt een grote rol in de kinderopvang. Het is dan ook niet verrassend dat oudercommunicatie een groot onderdeel is van onze kinderopvang software.

In de opvang zijn het wegbrengen en het ophalen van het kindje meestal dé momenten om even contact te hebben met de ouders. Maar we weten allemaal dat dit ook de momenten zijn dat er vaak haast en drukte is. Door de oudercommunicatie deels te digitaliseren via de Bitcare Ouder app zorg je voor korte lijnen tussen ouders en opvang en kun je deze momenten optimaal benutten. Bitcare is uniek in België vanwege deze app voor de ouders.

Anderen over Bitcare

In de onderstaande video geeft Amy Verstappen je een inkijkje in het gebruik van Bitcare op Zelfstandige Kinderopvang Wijnegem: 

Bitcare helpt ons met het contact met de ouders. We merken dat dit heel vlot verloopt via de app en de chat. Ouders zijn ook heel blij dat ze meteen kunnen volgen wat hun kindje doet en met de foto’s die ze krijgen. Dat was voorheen altijd achteraf.

Hoe werkt de Ouder app van Bitcare?

Als je werkt met Bitcare kun je op ieder moment van de dag het dagritme en foto’s delen van het kindje met de eigen ouders. Ouders kunnen dit vervolgens op elk moment inzien via de Ouder app op hun telefoon en hoeven niet meer te wachten tot het einde van de dag voor ze weten hoe het met hun kindje gaat. In deze app vind de ouder alles terug van zijn/haar eigen kindje, dus ook de planning, facturen en het fiscale attest. De groep en de ouders kunnen ook met elkaar chatten. Dit zorgt voor een soepele samenwerking tussen ouders en kinderopvang. Snel, eenvoudig en helemaal van deze tijd!

Meer grip en inzicht, door minder papierwerk

Naast de oudercommunicatie kun je met Bitcare de volledige administratie, kind- en personeelsplanning, facturatie en fiscaal attesten digitaliseren. Via de iPad worden de kinderen in- en uitgeklokt en hun aanwezigheid (vrije sector en IKT) wordt met één druk op de knop naar Kind & Gezin verstuurd. Met Bitcare beheer je alles op één plek voor zowel de kinderen, ouders én het personeel. Zo bespaar je tijd, loop je niet meer achter de feiten aan en voldoe je aan de wetgeving.

Meer informatie? Maak nu kans op een gratis iPad!

Ben je benieuwd naar Bitcare? Je kunt ons bereiken via 085 401 5151 (9.00 – 17.30 uur) of stuur een e-mail naar info@bitcare.com. We informeren je graag over alle mogelijkheden. In een gratis vrijblijvende demonstratie kunnen we je in maximaal één uur laten zien hoe Bitcare eruit ziet en voor jou kan betekenen.

ACTIE: Als je voor 1 december klant wordt, maak je kans op een gloednieuwe iPad!