Planning vanaf 11 mei en 8 juni

Vanaf 11 mei mag jouw opvang weer open! De BSO gaat vanaf 8 juni weer regulier open. We vertellen je graag hoe je dit het beste kunt verwerken in jouw planning.

Planning KDV:
Wij adviseren je om vanaf 11 mei de groep(en) voor de KDV weer te gebruiken zoals je normaal gewend bent. Kinderen die niet komen kun je het beste ruilen naar een ‘tijdelijke afwezige groep’. De ouder hoeft hiervoor geen ziekte en verlof in te dienen. Ouders hebben namelijk ook geen recht op compensatie en mogen de dagen dat ze niet komen dus niet inhalen.

De Rijksoverheid blijft de eigen bijdrage voor kinderdagopvang, buitenschoolse opvang en gastouderopvang tot de maximum uurprijs ook na 11 mei nog vergoeden aan ouders. Let op, de ouder dient dan wel de factuur van de kinderopvang door te betalen.

Kinderen die extra noodopvang krijgen en die je niet extra wilt factureren kun je het beste via ‘Bonus planning’ inplannen. 

Tip: ruilen kan via de website en via de iPad. 

Planning BSO: 

De BSO gaat vanaf 8 juni weer regulier open. De kinderen kunnen vanaf dan weer op hun normale vertrouwde dagen op de BSO terecht. Jij kunt dan weer plannen zoals je altijd doet.

Tot 8 juni gelden voor de BSO andere afspraken. Kinderen mogen namelijk alleen naar de BSO komen als ze ook die dag naar school zijn gegaan. Als het goed is heb je contact gehad met de scholen en heb je inmiddels ook een schoolplanning ontvangen. Wij adviseren om een ‘tijdelijke groep’ aan te maken en de kinderen die wel naar de BSO komen (en dus ook naar school gaan) te ruilen naar deze tijdelijke groep. Zo heb je altijd een correcte planning. 

Voorbeelden:

Normale BSO opvang

School opvang

Planning BSO vanaf 11 mei

Kind komt normaal op maandag en dinsdag 

Kind gaat nu donderdag en vrijdag naar school

Ruil de maandag naar de donderdag naar de ‘Tijdelijke groep’ en de dinsdag naar de vrijdag naar de ‘Tijdelijke groep’.

Kind komt normaal 4 dagen 

Kind gaat nu 2 dagen naar school

Ruil 2 dagen naar de ‘Tijdelijke groep’. Laat de andere 2 dagen in de oude groep staan.

– De ouder hoeft geen ziekte en verlof in te dienen. Ouders hebben namelijk ook geen recht op compensatie en mogen de dagen dat ze niet komen dus niet inhalen. 

– Kinderen die extra noodopvang krijgen en die je niet extra wilt factureren kun je het beste via ‘Bonus planning’ inplannen. 

Verder is bekend geworden dat de vergoeding van de eigen bijdrage aan de ouders vanuit de overheid loopt van 16 maart t/m 7 juni. Let op, de ouder dient dan wel de factuur van de kinderopvang door te betalen.

Tip: ruilen kan via de website en via de iPad. 

Hoe kun je het beste en snelst ruilen?

1. Wij adviseren om de weekplanning vanaf 11 mei via de website app.bitcare.com te openen. Op deze manier heb je namelijk gelijk inzicht in hoe de planning er normaal uitziet voor een hele week. 

2. Ruil op het KDV enkel het kind als deze niet komt naar dezelfde dag en tijd naar de ‘tijdelijke afwezige groep’. 

  • Je kunt er dus voor kiezen om de website open te houden met de weekplanning en via daar de ruilingen door te voeren.
  • Je kunt er ook voor kiezen om de website open te houden met de weekplanning en de ruilingen via de iPad door te voeren.

3. Ruil op de BSO het kind als deze wel komt naar juiste dag en tijd naar de ‘tijdelijke groep’. 

  • Je kunt er dus voor kiezen om de website open te houden met de weekplanning en via daar de ruilingen door te voeren.
  • Je kunt er ook voor kiezen om de website open te houden met de weekplanning en de ruilingen via de iPad door te voeren.