2020 komt eraan, waar moet je voor HR & Salaris in 2019 nog op letten?

We informeren je graag over een aantal HR en salaris zaken die gaan spelen aan het einde van dit jaar en voor de start van 2020. We raden je daarom aan om dit goed door te nemen en actie te ondernemen bij de zaken die voor jouw organisatie van toepassing zijn.

20192020

1. Werkkostenregeling (WKR)
In de werkkostenregeling worden netto vergoedingen ondergebracht die eigenlijk belast zijn. Denk aan kerstpakketten en personeelsfeesten buiten de deur. Het is nu hét moment om goed te kijken naar de stand van zaken. Elke organisatie mag 1,2% van het (totaal) loon voor loonheffing netto vergoeden. Dit heet de vrije ruimte. Heb je nog vrije ruimte over, of is deze al helemaal verbruikt? Kun je nog leuke dingen doen met je personeel of komen er onverwachte kosten? 
Lees verder

2. Verlof en overwerk uitbetalen in 2019
Vanaf 1 januari 2020 zullen er in verband met de aanstaande Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) twee WW-premies van toepassing zijn. Een hoge WW-premie voor werknemers met een oproepcontract of een contract voor bepaalde tijd. En een lage WW-premie voor werknemers met een vast contract. We raden je daarom aan om de uren voor verlof en/of overwerk nog in 2019 uit te betalen. Door het uitbetalen van overwerk en/of verlof kan in 2020 alsnog de hoge WW premie van kracht worden of betaal dit jaar nog de lage WW.
Lees verder

3. Verlof en feestdagen voor 2020 verwerken in Bitcare
Verlof aanvragen in 2020? Geen enkel probleem in Bitcare.
Misschien heb je er al mee te maken gehad. En als dit nog niet het geval is, dan zou het zomaar zo kunnen zijn dat medewerkers binnenkort verlof aanvragen voor de eerste week van 2020. Of misschien al verlof gaan aanvragen voor de voorjaarsvakantie 2020. Waar moet je op letten en hoe verwerk je dit in Bitcare?
Lees verder

Heb je nog vragen, dan kun je altijd contact met ons opnemen. We denken graag met je mee. En vergeet niet om ons nieuws te delen met andere collega’s als dit voor hen van toepassing is.

De komende weken zullen wij je regelmatig nieuws geven over de wetsveranderingen in 2020 en de overgang naar 2020. Houd ons nieuws goed in de gaten zodat je niets mist.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie